Banner pa caragol

Pa Caragol

L’any 2008, amb motiu de “l’Aplec del Caragol”, el Gremi de Forners, juntament amb l’Escola d’Hosteleria de Lleida, va crear el “Pa Caragol”.

L’Aplec del Caragol és una Festa d’interès turístic nacional que es celebra cada any als Camps Elisis de Lleida i que és visitada per milers de persones d’arreu. Amb la creació d’aquest pa, es buscava un producte de forner que identifiqués la festa, com també és identificatiu el pa de pagès i les coques de recapte.

El “pa caragol” és un pa dolç, amb forma de caragol. La seva fòrmula va ser desenvolupada pels alumnes del Cicle de forneria, pastisseria i confiteria de l’Escolta d’Hoteleria i Turisme de Lleida, dirigits pels professors de l’escola i amb l’orientació i col.laboració de forners del Gremi.

La base és un pa tradicional artesà, hidratat en un 65% amb fruita de Lleida (poma principalment), oli d’oliva verge DO Garrigues i un lleuger toc d’aroma natural, per tal de donar-li una personalitat pròpia.

Per tant, cal destacar que la seva composició és 100% productes de proximitat.

Un pa fet per forners de les Terres de Lleida, amb productes de la nostra terra.
GREMI de FORNERS

GREMI de FORNERS

SUBSCRIURE'S A LA NOSTRA NEWSLETTER

PRODUCTES TRADICIONALS de les TERRES de LLEIDA

COCA DE FIGA

La coca de figa va ser creada pel Gremi de forners de les Terres de Lleida a petició de l’Ajuntament d’Alguaire, amb motiu de la

Llegir >>

FERRADURES DE SANT ANTONI

La festivitat de Sant Antoni Abad se celebra el dia 17 de gener, per aquesta festivitat els Forners de Lleida elaboren la tradicional “ferradura” de

Llegir >>

Comparteix la publicació

Facebook
Twitter