Aula del Gremi de Forners/es

banner-aula

El 13 de novembre de 2019, el Gremi de Forners va inaugurar “L’Aula del Gremi de forners/es”, ubicada al Parc Científic i Tecnològic agroalimentari de Gardeny.

L’aula és un espai de més de 200 m2, que disposa de tot l’equipament necessari per a l’organització de cursos pràctics, teòrics, tastos de pa… un lloc on els forners poden aprendre de grans professionals del sector i alhora compartir coneixements i inquietuds.

És així com s’ha fet realitat un projecte que s’havia anat gestant temps enrera i que cobreix una necessitat que tenien els forners de les Terres de Lleida, tenir un espai on poder rebre una formació d’alt nivell.

Una formació especialitzada de qualitat és clau per al futur del sector i l’única manera de diferenciar el forner artesà de la indústria.

Les preferències del consumidor estan canviant en els darrers anys. L’interès per una alimentació saludable està fent que el pa artesà estigui cada cop més valorat i aquesta tendència anirà en augment.

Un pa elaborat a la manera d’abans, respectant els temps de repòs i de fermentació, amb unes matèries primeres de proximitat. Hem de saber que la província de Lleida és el graner de Catalunya.

És així com el pa pot aportar totes les qualitats nutricionals que tradicionalment ha tingut i que han fet que hagi estat des de sempre un aliment bàsic.

A l’aula també s’hi oferiran cursos d’assessorament per a millorar el punt de venda i donar-li visibilitat.
S’hi treballarà en la creació de nous productes , el projecte més immediat és la creació d’un pa propi, el Piri-ponent, que farà d’enllaç entre Ponent i el Pirineu Lleidatà.

Una de les àrees a remarcar de l’Aula del Gremi és la creació d’un àrea d’investigació del món forner. Aquest grup estarà format pels agremiats que ho desitgin i es faran proves de novetats.

Un dels temes que estan treballant és la incorporació de teles de llana en estris de treball, la fermentació a cost zero, aplicació de farines antigues, àrea catalana de proves de nous estris flequers, masses mares naturals de cultiu; els forners entren al laboratori (farinògrafs, força de les farines, microscopis, etc.)

L’objectiu és que d’aquí uns anys , l’Aula del gremi de forners/es del Parc Tecnològic i Alimentari de Lleida sigui capdavantera a Catalunya en experimentació i formació dels forners/es.

Curs 2019 del gremi de forners/es

Curs 2020 del gremi de forners/es

Curs 2021 del gremi de forners/es

ENS DONEN SUPORT